Back in Sweden!

0kommentarer

Nu har jag och Sanna kommit hem från vår praktik i Dortmund! Det har varit två helt underbara veckor med mycket skratt, träning och inspiration. Vi bodde på ett mysigt vandrarhem som låg mitt inne i stan, så vi hade nära till allt. Från tisdag till lördag var vi hos kompaniet mellan halv tio till halv sex. Dagarna började alltid med 1, 5 timmes klass som jag och Sanna hade ångest inför varje dag. Till och med uppvärmningen (som är individuell) var lite sisådär ångestframkallande när man såg alla ligga i perfekt split och i överspagat med ett ben på en halv meters hög stol och det andra benet på marken.Det blir Inga mer "ligga- i -soffan-medan-jag-tittar-på-film" kvällar för min del utan här ska det stretchas framför teven!

Lektionerna bestod av balettstång, övningar på golvet och diagonaler. Stångövningarna var ganska lätta att hänga med i om man jämför med diagonalerna som var rätt läskiga. Hängde man inte med där var man antingen i vägen för dansarna eller riskera att få en spark i huvudet. Det fick vi aldrig men det var det som både jag och Sanna tänkte på inför klasserna varje morgon haha. Resten av dagen fick vi sitta och titta på när dem hade repetioner inför deras två kommande föreställningar. Svansjön och ett modernt verk "secret of the red chamber". Det var riktigt kul att få titta på och att se den snabba utvecklingen från att dem precis lärt sig en koreografi till att den satt pefekt på bara några timmar. Musiken till den moderna föreställning var fantastisk!

 

Jag har verkligen fått ett intryck i hur dagarna kan se ut hos ett danskompani. Det är tufft men ack så kul! Det var världens härligaste stämning och atmosför bland dansarna, koreografen och lärarna. Dem kunde bjuda på sig själva och det var inte på så "blodigt allvar"  eller "jag är bättre än dig" känsla alls. Dansarna var riktigt rktigt grymma och då förstår man den riktigt höga konkurransen som finns i dansvärlden. Det gäller att ta till vara på varje träningstillfälle och ha en enorm vilja och drivkraft om att bli grym. Det handlar om talang till viss del men framförallt viljan och vad man gör det till, hur man tar vara på danslektionerna för det finns liksom inga genvägar.

En ganska ung kille som var med i kompaniet hade bara dansat i tre år och det gav mig hopp om att det aldrig är försent och att det går att lyckas även att man inte gått balettskola sedan man var åtta. Det gäller att man är envis och att man inser att det är upp till en själv hur långt man vill komma.

Vi tog en hel del bilder i Dortmund! Vissa vackrare än andra...

 

Operahuset där vi fick se dansarna träna sista veckan

 

Sanna posar med vår kompis utanför vandrarhemmet. Vi lyckades aldrig lista ut vad det var för djur.. gris/fågel?

 

 

Vi försökte ta hoppbilder men det gick inte så värst bra

 
 
 
Vi kom på att båda är extremt fotogeniska, top model here we come!
 
 
 
 
kolla bara in hollywood smajlet liksom..
 
 
Här har vi danssalen!
 
prima ballerinan!
 
Såhär glada blir vi när vi precis åkt över bron från Danmark till Sverige och inser att vi kan använda internet igen. Borta bra men hemma bäst!
 
/Madeleine
 

Kommentera

Publiceras ej