Ett händelserikt år:
Vi har gjort en helt egenproducerad föreställning, varit på praktik och sett hur professionella dansare jobbar, Kimona Wrede har uppträtt på Dansens Hus, Stina Englund, Vilhelm Bjerser och Lina Åkerblad har medverkat i ungdomsföreställningen "En amputerad själ" på Göteborgs operan osv.
Här är årets höjdpunkter på Yrkesdans:
 
1. Gangnamstyle
 
2. Bloopers
 
3. YD3 i GT
4. Gå in i väggen
 
5. Swanfake
 
GOTT NYTT ÅR!
balett, bloopers, contemporary, dance map, foto, föreställning, gangnam, göteborg, iraqi bodies, nyårsafton,
Igår fick jag brev från London!
Där stod det att jag är välkommen på audition till LCDS (London Contemporary Dance School) i slutet av januari.Nervöst?? Liiite kanske..
Det är mycket som händer i januari. Jag ska iväg på praktik två dagar innan skolan börjar till modernkompaniet Norrdans där jag ska ha praktik i en vecka.
Sen ska jag på audition i London den 26e januari!! Är superpeppad och galet nervös!
/Sanna

Idag är det äntligen dags för norrlänningen att åka hem, jag har inte dansat mycket under lovet än så länge bara trippat runt lite på tå. Snart är det verkligen dags att sätta igång med mitt solo på riktigt dock så får se när det kommer igång. Igår va jag på mellandagsrean i Nordstan och köpte lite byxor, det var ganska mycket folk!
/ Cia

Snart är det dags för klassens andra praktik. Det känns som att det var nyss vi var iväg sist men snart är det dags igen. Den andra februari sticker jag och Elvira iväg till Bergen (alltså en stad i Norge och inte ett berg i naturen) där vi ska praktisera hos kompaniet Carteblanche. Det är ett modernkompani och de dansklipp jag sett får mig att bli supertaggad. Under de två veckorna kommer vi att få vara med på auditon. De tar nämligen in tre nya dansare och vi ska få vara med. Jag och Elvira är fett nervösa inför detta men det är en superbra träning med tanke på alla auditons som ligger framför oss i vår.

Nu ska jag och mamma köra ett träningspass för att sedan dega ner oss och se sista delen av sagan om ringen triologin. Ikväll blir det the hobbit på bio och man vill ju öka hypen så mycket som möjligt.

 
/ Madeleine
God jul från oss på yrkesdansprogrammet<3

Nu sitter jag i Kalmar och myser med stora släkten!
Imorgon är det julafton och vi har laddat bilen full med paket.

Jag tog med min "inspirations bok" ifall jag skulle få några ideer till mitt solo till slutproduktionen och upptäckte att jag har en massa gamla anteckningar och tips från ettan nerklottrade, kul att ha men liiite svårt att tyda vad det står!

Hoppas alla har en riktigt god jul;)

/Sanna

Det har gått tre dagar sen vi fick jullov och jag saknar redan träningen. Känslan efter att man har tränat är helt underbar och jag saknar alla endorfiner som rusar i kroppen. Precis som att man kan bli beroende av kaffe och godis kan man även bli beroende av träning.

Så igår körde jag och min syster ett halvtimmes pass, med mage, rygg, ben, rumpa och armmuskler! Sedan avslutade vi med ett glas rött vin som vi kände oss välförtjänta av :)

/Madeleine

Första dagen på lovet blev inte så mycket till lov, nu gäller det att få in alla ansöknings blanketter och fixa resor till auditions som kommer till våren. Jag kan inte fatta att det bara är en termin kvar tills vi ska vara klara med allt detta, får lite panik. Nu blir det iaf posten nästa för att sedan jobba på mitt solo, pusspuss / Cia

Fotograf: Peter Lloyd

Från Mid Year Production i tvåan.
Foto på Stina, Julia och Nadja.
Har suttit framför datorn de senaste tre timmarna och letat efter låtar på Spotify till mitt solo till slutproduktionen, kollat flygbiljetter och billiga vandrarhem i London och fått lite smått ångest över allt som behöver göras under jullovet.
 
Något vidare lugnt och harmoniskt lov kommer det knappast bli för det är sjukt mycket som ska göras: till våren väntar auditions till olika dansskolor (då man ska ha gjort ett eget solo!), nästa praktikperiod(som börjar i princip samtidigt som vårterminen börjar) - som måste stämma överens med auditionsdatumen så det inte krockar, slutproduktionen - då vi kommer jobba med två koreografer; Juan Giuliano och Mireille Leblanc (och även som sagt göra egna koreografier), sen är det balklänning och studentklänning som ska köpas, planering av studenten och så ska man hinna med att njuta av allt eftersom DET ÄR YRKESDANS SISTA TERMIN! 
 
Stressad? Liite kanske...
 
Dagens Låt:
Radioactive av Imagine Dragons
 
 
 
/Sanna
contemporary, dans, föreställning, göteborg, jul, praktik, studenten, vardag, videoklipp, yrkesdansprogrammet,

Vissa hade adventsmys på skolan idag!
/Cia

Ikväll har vi varit på illdance dansföreställning! Dansarna var grymma!

Vi kollar inspelningen från balettuppdansningen i skolan och äter chokladtomtar!

/Sanna

90tals rave på skolan idag :D

Ibland är det väldigt mycket att hålla reda på för oss Yrkesdansare; läxor, dans solon, slutproduktion, auditions, prov, uppdansningar osv och då händer det sorgligt nog ibland att folk går in i väggen!
 
 
bloopers, videoklipp, yrkesdansprogrammet,
Idag har vi repat i aulan och ska strax träffa våran koreograf till slutproduktionen.
 
/Sanna
 
Bild på Sara, Kimona och Madeleine från YD3 och Nadja och Emelie från estet tvåan. 

Idag hade vi klass med tvåorna på dansforum! Det var riktigt kul och alla var på så gott humör!

Idag efter uppdansningen hade vi rep i aulan inför lucia. Här har vi lite fina bilder. /cia

Trötta och hungriga efter termins uppdansningen. Nu har vi rep i aulan inför våran lilla uppvisning på lucia.

/SannaI tisdags hade vi håltimma... så vi bestämde oss för att göra en egen tolkning av Svansjön!
Det gick jättebra!
 
 
Follow on Bloglovin
balett, göteborg, modern, svansjön, vardag, videoklipp, yrkesdansprogrammet,

Snökaos i Göteborg = ingen skola = fika med Lina.
Jag gillar snö / Cia

Ikväll har jag och Sanna tagit två klasser på dansforum. Det blev Zumba och yoga. Sjukt jobbigt men kul! Pratade med receptionisten i veckan och frågade hur många klasser jag har att ta igen och det visade sig vara 10 stycken, så nu gäller det att ligga i sista veckan om jag ska hinna ta igen alla!

/Madde

På bilden: Clara och Sanna

På bilden: Sanna

Follow on Bloglovin
Foto på Victorias balett tights.
HUR lyckas en rumpa töja ut ett par balett tights!!?

/SannaSitter på en ersättningsbuss med Kimona, skulle varit i Göteborg för 40 min sen...


/Sanna

Idag prövade vi ut studentmössor, det va as svårt. Jag hatar när det finns så mycket valmöjligheter men jag tog den billigaste iaf med ett jätte trist märke men det får gå :)
Sedan hade vi en vikarie idag som heter Lisa, här gör mina klasskompisar en improvisations övning.

/ Cia

 
 
foto, kärlek, modern, vardag, yrkesdansprogrammet,
Äntligen har man beställt studentmössa!/Sanna
På bilden: Jessica
foto, studenten, vardag, yrkesdansprogrammet,

Idag har det varit öppet hus på schillerska. Jag, cia och Elvira improviserade tillsammans med några bildelever som målade av oss medan vi dansade. Bilderna blev riktigt coola!

/Madeleine

På bilden: Cia