Igår va sista dagen med Juan och självklart va det sorgligt. Men Juan har iaf lämnat av sig något och smittat av sig med sin kärleksfulla atmosfär.

Kärleken i klassen blir bara starkare och starkare!
/cia

Nu har vi haft vår koreograf Juan Guiliano i två veckor och det har varit riktigt roligt och givande. Han är en väldigt glad och positiv människa som har gett oss råd varje dag, så nu har jag fått massor av ny och positiv dansenergi!

 
Här är en bild från uppvisnigen på Clarion hotell :)
 
/ Madeleine
15 min rast sen har vi de två sista intensiva timmarna med Juan Giuliano innan han åker.
I fredags dansade jag och fem andra från klassen på eventet 'Port du Soleil - the winter experience' på Posthotellet i Göteborg på tåskor i en och en halv timma. Det var jättekul!! Hittade några vimmelbilder från eventet.

/SannaJag har börjat inse att skador är en del av vardagen som dansare. Jag har nu skadat mig i mitt revben men vet inte riktigt hur illa det är, idag ska jag kolla upp det ordentligt så att jag vet om jag får pressa mig eller inte.

Jag vill även hurra lite för hemköps konstnärliga insatser, de gjorde fruktavdelningen lite mysigare. Mer sånt! /CiaGodmorgon!
Idag har vi haft sovmorgon, det är en underbar start på veckan:D
Nu ska vi ha Juan Giuliano i en vecka till och sen Mireille Le Blanc i en vecka(tror jag).

Jag insåg just att det är sjukt lite tid kvar till studenten... det är jättekul såklart, men jag kommer sakna klassen! Man har vekligen lärt känna varandra och är så van vid att träna och svettas ihop varje dag och det kommer bli så tomt!

/Sanna

Godmorgon!Här är vi hurtiga och stretchar på spårvagnen /Sanna

Det går en frukosttrend i klassen som innebär Sannas super gröt. Jag tänker inte avslöja receptet eftersom det inte är min gröt. Men jag har iallafall varit inne i stan idag och shoppat ingredienser så att jag ska bli riktigt stor och stark!

Lina följde med mig till stan så vi han med en babbelstund och lite fika! /ciaModellargenturen nästa!

Snart är första veckan med vår koreograf Juan Guiliano klar och vi har jobbat i ungefär tre timmar varje dag så vi har hunnit komma en bit på vägen!

/ Madeleine

 
Nu har vi skaffat Twitter!
Gå in och följ oss: @yrkesdans
 
balett, contemporary, dans, foto, gangnam, göteborg, twitter,

Jag älskar att dansa, om inte alla förstått det så är det viktigt att påpeka. Idag hade vi balett med Juan på förmiddagen och nu har jag precis haft 3 timmars jazz på dansforum det känns bra att vara tillbaka. Tack för mig / cia.

Nu har vi två veckor intensiv balett träning med Juan Giuliano inför våran slutproduktion!

Det kommer bli sjukt bra!!

/SannaHallå hallå Sanna här!

Just nu är jag i London och har precis gjort audition till Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance med Kimona och Clara!Godkväll! Idag har vi haft vår sista långa dag med kompaniet. Eftersom de har föreställning på kvällen både imorgon och på fredag slutar dem tidigt på dagen. Vi tänkte därför passa på att stanna kvar i danssalen en stund imorgon och stretcha, köra lite styrka och dansa! Vår kontaktperson här i Bergen kommer ge oss varsin biljett till föreställningen imorgon och vi kommer att få se ett verk som är gjort av tre personer från kompaniet. Vi har inte fått se något av det förut så det blir helt nytt för oss :)

Jag tittade precis igenom alla bilderna jag tagit här och upptäckte att matbilderna bestod av minst en avocado i alla dess former. Bra att man varierar maten!

Nu ska vi ut på kvälls promme, ha det gott!

/ Madeleine

Idag är det tisdag och jag har inte dansar sen förra lördagen och dansabstinensen börjar bli jobbig. Jag längtar så otroligt mycket tillbaka till danssalen!

Men idag har jag fått dansa mig ner för skidbacken på min snowboard och det är inte heller helt fel. Snöiga hälsningar från Cia.

https://cdn1.cdnme.se/3906956/6-3/pic_511a50899606ee2be1116add.jpg" class="image">

Jag och Elvira har ett litet Twilight maraton här på hotellet ikväll, eller vi pratade om att vi skulle se alla filmerna men vi kunde knappt ta oss igenom första innan Elvira började riva loss sina naglar av uttråkan.
Idag har vi haft vår första lediga dag och det känns konstigt att inte ha tagit den dagliga klassen med kompaniet. Imorgon är vi tillbaka igen och det ska bli skönt. Precis som att vissa är godis o kaffe beroende så är jag träningsberoende.
Nästa vecka kommer vi få se kompaniet i deras föreställning, det ska bli riktigt spännande! :)

/Madeleine

Pappa tipsade om ett bra ordspråk:
 
"Nemo Saltat Sobrius"
Översatt:
"Ingen dansar nykter"
 
Tyckte att den var lite skojig!
Här är lite bilder från min och Kimona Wredes dansnummer "vem är du" från Yrkesdans presenterar: Mid year production:
 
/Sanna
balett, bloopers, dans, föreställning, göteborg, modern, rebus,
72 DAGAR, 1 TIM OCH 45 SEK TILL SLUTPRODUKTIONEN
balett, contemporary, dans, föreställning, slutproduktion,

Nu är min praktikperiod slut här i Stockholm och trots magsjuka är jag väldigt nöjd och glad över mina veckor!
Jag vill be om ursäkt för mina tidigare väldigt dystra inlägg jag låter inte alls nöjd men det va jag! Nu är jag fullastad med massa ny inspiration och dansglädje som jag ska ta med mig hem till sista skoltiden i Göteborg, men innan dess har jag ett litet lov som ska spenderas där jag hör hemma :)

Hälsningar Cia

Idag fick vi se när kompaniet repade med ljus och musik i studion. Eftersom de ska ha premiär med föreställningen "Yasgur's Farm" ikväll slutade vi klockan två. Det gav oss tid att gå och utforska staden lite. Idag var det fint väder, vilket typ är asovanligt här i Bergen eftersom det ska vara ett av de regnigaste platserna i Europa. Så vi passade helt enkelt på att gå runt på torgen, kollade in affärerna och den vackra miljön. Jag och Elvira betedde som världens turister när vi tog foton på oss själva framför allting. Nu blir det att laga mysig middag och sen lite smågodis och film för det är ju ändå lillördag.


(jessica och vipsan)

Nu är det måndagkväll och första dagen på praktiken är slut! Det var jättekul och alla var jätte trevliga. Vi började klockan nio med balettklass och sedan modern teknik. Och på eftermiddagen repade dom på en föreställning som ska vara klar i mars med en koreograf från USA(tror jag).

Nu sitter jag i en gigantisk soffa med Jessica och Vipsan från klassen, dom har praktik på en streetskola i Köpenhamn. Vi har det trevligt, Vipsan är osocial med skype och Jessica snarkar. Gött värre!

Nu ska jag kolla på "Hangover" på tvn och dricka kamomill te:D

/Sanna
Hallå hallå Sanna här!

Just nu är jag i Danmark och bor på ett jättemysigt vandrarhem i centrala Köpenhamn med gratis wifi(!). Igår var jag på audition till 'Skolen for moderne dans' här i Köpenhamn, den var vääldigt intensiv..sov typ 12 timmar inatt!

Imorgon börjar min praktik här i Danmark på samma skola. Det ska bli kul att ha praktik på en skola nu när jag har varit på två kompanier, för då blir det mer som att man är där och lär sig som alla andra.

Passar på att plugga ikväll... finns inte så värst mycket att göra en söndagkväll i Köpenhamn när man ska upp tidigt nästa dag:P
/SannaNu har jag och Elvira äntligen fått lösenordet till internet och vi blev gladare än gladast. Internet innebär spotify, facebook och blogguppdateringar!

Det är verkligen fint här i Bergen. Efter att vi landade på flygplatsen tog vi en buss in till centrum och det var nog en av dem vackraste vyerna jag sett. Det finns ett jättestort berg som omringar staden och på kvällen när det börjar bli mörkt lyser alla husen och utelivet är i full gång.

Igår hade Carte Blanche audition och det fick jag vara med på. Jag trodde jag skulle vara jättenervös men jag var förvånansvärt lugn. Det var ungefär 200 som sökte så vi blev indelade i tre grupper. Jag hamnade i sista gruppen vilket innebar en lång väntan på fyra timmar innan jag fick ta min första klass. Det var värt väntan för den var hur rolig och skön som helst och jag hängde med och hann njuta. Efter klassen fick vi lära oss en bit av en koreografi som vi fick visa upp gruppvis för en jury. Eftersom det var väldigt mycket material man skulle lära sig på kort tid hade jag svårt att minnas den men jag gjorde mitt bästa och är glad att jag vågade vara med. Efter att alla hade visat koreografin ropade juryn upp alla som gått vidare. Jag blev inte en av dem men det var väntat. Jag är riktigt glad att jag vågade utmana mig själv och ställa upp på en audition med erfarna och extremt duktiga dansare från hela världen.

Idag var jag och Elvira och tog balettklass med Robert Hewitt tillsammans med alla dansare som inte gick vidare på auditon. Det var jättekul och jag ser fram emot att ta klass för honom den kommande veckan med kompaniet!

 
 
 
 
/ Madeleine