Nu har jag fixat flyers till morgondagens projekt, håll tummarna!

Av Kimona Wrede:"vad betyder 'jag håller av dig'?" Jag har så smarta vänner...blir stolt/Sanna
På bilden: Kimona

Idag ska vi till operan med klassen och titta på En amputerad själ. Det är tre dansare från våran klass som är med och två av teater eleverna. Det ska bli super kul! Så nu håller vi tummarna!

På bilden: Madeleine, Sanna, Kimona, Nina, Elvira, Suzy och Clara

 
Idag hade vi tänkt intervjua en elev från estetdans tvåan...det gick sådär!
 
/Cia
 I filmen: Emelie(från estet tvåan) och Sanna 
bloopers, yrkesdansprogrammet,

Ibland är det bara omöjligt att få till den där perfekta balettknuten. Jag är bäst på att göra värdelösa knutar fast jag har dansat balett i tio år. Men idag fick jag ett megabra tips av victoria i klassen för att få knuten att både se snygg ut och sitta på plats. Så nu ska jag minsann bli bättre!

Såhär såg mina knutar ut innan jag fick till en fin knut några timmar innan föreställningen i helgen

(Den sista ser verkligen ut som en glasstrut)

Här är några bilder från föreställningen i helgen! Den handlade om nötknäpparen och jag ska föreställa en sockervadd som bor i godislandet.
Det är skönt att få lite omväxling ibland och få dansa balett i gulliga kläder på scen ;).
Flickan i den rosa klänningen på bilden längst ned har sådan talang! Hon hade världens utstrålning, tittade jämt på henne och jättefin känsla när hon dansade. Hon kommer nog kunna bli riktigt duktig!

Madde har problem med bloggandet :D

Den nya trenden i klassen:
Äckliga protein shakes...
/Sanna
Follow on Bloglovin
07:30:
Godmorgon alla morgonpigga!
Nu ska vi ha balettlektion, alla värmer upp seriöst..Idag är en drömdag: balett i en och en halv timma och modern i två timmar sedan slutar jag vid halv tolv! Mina klasskompisar kanske inte håller med för de har prov i naturkunskap men men./Sanna
Follow on Bloglovin

Hej idag ser jag ut att ha blivit misshandlad. Kimona råkade knäa mig i ögonbrynet på moderna lektionen, jag förstår att det kan låta udda för "normala" människor hur man lyckas knäa någon vid ögat men dansare är lite udda. Efter skolan idag så stannade jag kvar för att stretcha, göra styrka och öva på mitt solo. Så nu 2 timmar senare är jag snart hemma. Här har jag några bilder att bjuda på från dagens upplevelser. / Cia

"Dansen i Göteborg dör ut"
(Victoria Röhr till sveriges radio)
 
Vi minns ettan...
I ettan som vissa säkert vet så låg yrkesdansprogrammet på Angeredsgymnasiet men flyttade tillsammans med teater till Schillerska Gymnasiet när vi började andra året och i och med den flytten kom radio p4 och intervjudade folk ur klassen på Angeredsgymnasiet! Otroligt gulligt att höra nu två år senare.
 
 
 
/Sanna
 
 
Follow on Bloglovin
balett, contemporary, dans, foto, första året, kärlek, modern, skriva, svenska, träning, vardag, yrkesdansprogrammet,

Nu har jag kommit hem efter en heldag med repetition inför en föreställning som har premiär imon. Det är en balettföreställning med många små söta barn inblandade men också några få "äldre". Jag blir verkligen nostalgisk över att vara med i min gamla balettlärares föreställningar för jag minns alla kläderna, låtarna och dansstegen som den yngre generationen fått ta över. Man märker hur stor man har blivit och hur mycket man utvecklats, inte bara som dansare utan även som person.
Min roll i föreställningen är en dansande sockervadd, med en rosa dräkt, en fluffig vit tutu kjol och en glittrande krona! Jag känner mig som världens finaste sockervaddsprinsessa ;)


/ Madeleine

Follow on Bloglovin
Ikväll uppträder Kimona Wrede på Dansens Hus i Stockholm med gruppen Iraqi Bodies. Det håller vi tummarna för!
Julkänslan är på topp i gbg när dom satt upp julgranen vid drottningtorget!
Idag har vi haft skriftliga nationella i svenska, dom sa att vi fick fem timmar på oss att skriva, alla fnyste åt detta, ofta nåågon skulle vara kvar så länge men i slutändan tog det mycket längre tid än man hade trott!
Nu ska jag hem och fira att jag skrivit nationella i svenska.
/Sanna
dansens hus, foto, iraqi bodies, jul, julgran, nationella, skriva, stockholm, svenska, vardag, yrkesdansprogrammet,

Idag började vi repa in en modernkoreografi som vi ska visa upp på lucia för skolan. Det ser ljust ut, den kommer bli grym ;) efter det va de mycket fokus på svenskan eftersom vi har nationella imorgon.... Det tycker jag inte riktigt är okej, de är nog det värsta med skolan tycker jag. Det är bara massa ångest både innan under och efter.
Dagens bild bjuder på en Nina i sitt nya snygga hår, när hon fixar sig inför den långa resan till bamba!

/ cia

 

 

Follow on Bloglovin
contemporary, foto, jul, julgran, lucia, mat, modern, träning, vardag, yrkesdansprogrammet,
Dagens bild kommer från våran föreställning "Mid Year Production" från våren 2012, fotot är taget under Cias koreografi "Dansa som en poet" och dansarna är Madde, Lina och jag (sanna). 

/Sanna
 
 
(Fotograf Peter Lloyd)
 
Follow on Bloglovin
Idag slutade jag tidigt(inställd lektion pga att tvåorna har uppdansning) så nu ska jag hem och designa flyers till våran kommande "flashmob" i december under Göteborgs julmarknad.
/Sanna
(random bild bara för att ni ska ha något att kolla på;) )
foto, träning, yrkesdansprogrammet,

Idag har tvåorna haft uppdansning så vi har fått lite extra tid till projektarbetet. Så här sitter tre vackra tjejjer och grubblar. /

Cia

 
Första året
Snart är det dags för studenten så tänkte att vi skulle minnas ettan lite. Fina ettan...vi var så vackra!
 
 
/Sanna
balett, contemporary, dans, foto, första året , kärlek, modern, träning, vardag, yrkesdansprogrammet,

Så här kan det gå när man glömt vilket skåp man lagt sina kläder i...

/madde

Dagens bild från modern klassen!
/sanna

Allt är nu som vanligt igen efter två veckors intensiv och inspirerande prakik och en veckas välförtjänt lov! Vissa är dock fortfarande på praktik men de flesta var tillbaka i skolan idag så nu är det nya tag med projektarbeten, nationella proven och mössutprovning(som typ hälften av klassen missade eftersom vi var på praktik... bra planering där schillerska!!)

Lägger in lite sentimentala bilder från Dortmund bara för att..
/Sanna

(obs! detta är iinte en seriös bild..just saying..)