Nu sitter jag hemma och packar för fullt. Imon åker jag och Elvira till Bergen och kommer inte hem förrän den 16 februari. Vi kommer börja praktiken med audishen på lördag och jag är riktigt taggad! Förhoppningsvis kommer det finnas internet på hotellet och i så fall ska jag hålla er uppdaterade! :)

 
 
 
En bild från deras föreställning "Corps de walk" av Sharon Eyals
 
 
Bergen
 
/ Madeleine

Idag är jag väldigt trött, mina dagar är lite för långa och ikväll kommer jag att stanna till 21,30 men det är bara att bita ihop. Jag bor ju i ett litet rum med tre andra personer och jag antar att det också är något man ska lära sig. Man blir nästan förvånad över hur mycket olika sorters människor det finns. Liten lägesraport från mig i tunnelbanan! /cia

Igår spenderade jag 12 timmar på balettacakemin. Kom dit 8 på morgonen och åkte hem 8 på kvällen. Innan va jag orolig över vad jag skulle göra på min fritid när jag är ensam men nu är jag mer orolig över när jag ska få sova. Haha. Nu ska jag börja dagen med en modernklass vilket jag tycker är skönt för då slipper du trikåer och knut några extra timmar. Tjing /cia

Nu är jag hemma i Sverige igen.

I helgen har jag och Kimona haft audition på The Place i London.
Det var faktiskt riktigt kul, musiken till mitt solo funkade inte när jag skulle visa upp det inför juryn så jag fick göra det i tystnad och det blev typ bättre än när jag hade musik till!

Om typ två - tre veckor ska jag dit igen på audition till Laban:D
/Sanna

Nu är jag påväg till Stockholm för två veckors praktik och mycket dans!
Jag ska vara helt själv denna gången vilket både är positivt och negativt, det är bra under själva praktiken eftersom att jag förmodligen blir mer självständig då men min fritid lär bli ganska ensam...
Jag har planerat att använda min ensamtid till att jobba på projektarbetet och på mitt bidrag till slutproductionen. Jag har kommit lite längre i min process men har inte bestämt vilken låt jag ska byta till. Det är stor press från min egen sida att detta blir bra för jag är mycket stolt och nöjd över förra årets verk "dansa som en poet" och mina fina dansare. Här är en inspirations bild från poeten tagen av Peter Lloyd.

Nu är jag och Kimona i London.
Jag har hört att antingen älskar man eller så hatar man staden, och jag älskar den!

Det är audition imorgon så idag ska jag och Kimona gå omkring och uppleva London.

Håll tummarna för oss imorgon!
/Sanna
Nu är jag snart hemma efter en dag med bara dansklasser på schemat. Dagens enda teorilektion blev inställd och glädjen som uppstod är oslagbar. Men här ligger vi inte på latsidan inte, får man någon tid över gäller det att ta vara på den och därför ska jag ägna min lediga tid till att koreografera och klippa låten till mitt solo.
För att få lite extra motivation till detta köpte jag mig två semlor att se fram emot :)

/Madeleine

Lyckan som uppstår när man upptäcker en Lindt-choklad-nalle i väskan efter träningen!!

/SannaIdag hade vi första uttagningen av elev koreografierna till slutföreställningen. Alla va super bra så det kommer bli svårt för lärarna att välja. Men det betyder bara att föreställningen kommer att bli grym, och den närmar sig med stormsteg!
/ Cia

Bjuder på en bild med fullt fokus på feedback.

Idag hade vi audition inför vår slutpdroduktion. Några elevkoreografier kommer att bli uttagna till slutproduktionen och jag måste säga att jag blir riktigt stolt över min klass! Om några veckor kommer vi ha en andra och tredje audition där våra lärare vill se en utveckling.
Efter skolan gick jag, Sanna och Clara in på dansbutiken en sväng. Tur att jag fyller år snart för jag hittade en hel del byxor, hotpants, dräkter och skor som jag behöver införskaffa mig inför dem kommande auditions och inför praktiken. Det är lite läskigt att se hur hyllan med danskläder bara växer och växer medan vardagskläderna ligger djupt begravna och bortglömda i en hylla någonstans ;) 
/ Madeleine
 
Idag är det lördag och jag sitter i mjukiskläder framför datorn och planerar auditions.
Det är typ allt jag hinner tänka på just nu!
 
En audition i januari, två (hittills) i februari, en i mars, en i april osv..
 
Efter den första auditionen i London nästa vecka ska jag försöka skaffa mig ett liv utanför dansen också.. hade varit bra.. med lite omväxling.
 
Sjukt mysig utsikt har jag i alla fall ifrån köksbordet.
 
 
Videoklipp ifrån igår. Jag, Kimona, Suzy och Ville stannade kvar efter skolan och tränade.. eller ja, jag försökte träna men det gick sådär.
 
 
 
Hoppas alla har en mysig lördag!
 
/Sanna
balett, bloopers, dans, yrkesdansprogrammet,

Idag har det varit många bollar i luften. Först ett långt rep med våran modern koreograf sedan religionsprov och nu har jag precis varit på intervju om våran slutföreställning.

Jag blev ombedd att intervjun hos Atalante igår så jag har inte hunnit tänka så mycket men intervjun va inte så lång så det gick bra. Den kommet länkas här på bloggen när den kommer upp.
Dagens bild blir en bild från våran förvirrade morgon med uppvärmning och religionsplugg /Cia

Idag har vi repat på slutproduktionen hela förmiddagen med koreografen. Det är kul och svårt på samma gång, en bra blandning;)

Nästa torsdag åker jag och Kimona till London på audition till The Place. Inte alls nervös eller så..

Övade på mitt audition solo efter klassen:/Sanna

För att komma i form extra snabbt efter jullovet (med tanke på all julskinka och julgodis jag smäckte i mig) passar det sig bra med lite styrketräning och stretching hemma i läggan!

Dagens outfit går till Cia och Sanna!
För kreativitet och originalitet.

Cias blommiga tröja kan köpas på Gina tricot och Sannas mjukisdress är från Cubus.

Strumporna är privata;)

Med en helg i London och en nervös audition avklarad känns det som att jag har vaknat till och förstår att skolan har börjat på riktigt.
Idag efter skolan va jag och Sanna kvar och jobbade med kimonas projektarbete (vi är hennes dansare) och tidigare idag hade vi rep med våran modernkoreograf.
Paniken börjar komma nu, när man ser i kalendern är det inte många lediga dagar innan studenten. Det är kul samtidigt som det är väldigt läskigt.
Jag tänkte bjuda på en bild av en nyhemkommen Sanna som jag mötte på tåget imorse<3 /CIA

Nu är jag hemma efter min vecka på modernkompaniet Norrdans i Härnösand. Resan hem tog tolv timmar! Skulle typ ha kunnat ta en tur och retur resa till Italien under den tiden;)

Jag kommer tillbaka med en massa dansinspiration, lite smått köldskadad och tips inför mina kommande auditions.

Kompaniet repade med koreografen Thomas Noone hela veckan och jag fick lära mig all koteografi. Det var hur kul som helst och jag blev så inspirerad av hans dansstil! Dansarna var jättetrevliga och gav mig tips på hur jag borde göra mitt audition solo och jag fick även reda på flera dansskolor som jag ska kolla vidare på. Och så fick jag en jättefin röd tshirt där det står 'Norrdans' på:)

/SannaNu står jag och väntar på bussen som ska ta mig till flygplatsen som ska ta mig till London. Det är dags för årets första audition och jag måste säga att jag är ganska nervös. Jag har aldrig varit i London förr och vet ej hur jag ska hitta överallt men jag hoppas det löser sig. Puss från mig! / Cia

Nu är jag på väg hem från skolan och som vanligt är alla sittplatser upptagna på spårvagnen och med tanke på dagens träning hade det inte varit illa att få vila låren litegrann. En kompis i klassen kom på en bra idé om att dem borde sätta upp texten :"reserverat för trötta dansare som har träningsvärk i låren" skyltar. :-)

På moderna klassen repeterade vi de koreografen lärt ut till slutproduktion. Eftersom hon kommer imon känns det skönt att ha gått igenom allt :-)

/ Madeleine

Nu reser jag tillbaka till dans, vardag och skola. Jag känner mig taggad för en sista termin!Nu är första praktikdagen slut, och jag är jättenöjd! Både dansarna och personalen är jätte trevliga och välkomnande.

De hade möte med koreografen (säger inte vem det är förrens jag vet hur hans namn stavas ordentligt) som de ska jobba med de kommande två eller tre veckorna och jag fick vara med i bakgrunden och lära mig all koreografi. Det var något nytt för det fick jag och Madde aldrig göra i Dortmund och jag måste erkänna att det är roligare att vara med i själva processen och faktiskt testa på rörelserna!

Nu ska jag laga en massa protein-rik mat!

/Sanna
Gick precis på tåget från Stockholm som åker till Norrland där jag ska ha praktik i en vecka på modernkompaniet Norrdans!
De ska precis börja jobba med en ny koreograf så jag kommer att få se processen helt från början:)

Hjälp va kallt det är redan i Stockholm!! Snö och minusgrader...jag som hade ställt in mig på varmare väder hemma!

/Sanna